Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Byr på vinternytelser for voksne
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Foto: Visit Denmark

Byr på vinternytelser for voksne

Opptatt av gastronomi, design eller sportslige aktiviteter? Danmark byr på mye, og her er noen anbefalinger fra Danmarks offisielle turistorganisasjon.

Marianne Henriksen
Marianne Henriksen

11.11.2013 kl. 06:50

Klassiske dansk julebrunch

Det lekre fem-stjerners Hotel d’Angleterresom gjenoppsto etter en omfattende renovering i våres har også fått tilbake en av sine mest ekslusive tradisjoner: Søndagsbrunchen.

I år åpner hotellet igjen sin julebrunch, og serverer både tradisjonelle og innovative retter laget av tre svært anerkjente danske kokker – nåværende kjøkkensjef Ronny Emborg, og de to tidligere kjøkkensjefer på d’Angleterre, Henrik Boserup og Rasmus Kofoed.  

Tre andre gode steder å innta julefrokosten i København:

For den designbevisste: Kähler

De flotte keramikkproduktene til Kähler kan man nå ikke bare kjøpe med seg hjem fra København, men få servert lunsjen på i Kählers lekre nye restaurant i Tivoli. På menyen står det smørbrød, salater og varmretter, og med alle lysene og dekorasjonene i Tivoli kommer du garantert i riktig stemning. 

Den folkelige: Pilekælderen

Midt i Københavns sentrale shoppingmekka ligger Pilekælderen, et av de beste stedene å få servert en tradisjonell dansk julefrokost. Her er brødet hjemmelaget, og både sylteagurk og rødbeter har Pilekælderen syltet selv i kjøkkenet. Her står bordene tett, men til gjengjeld får du den ekte danske hyggen, gode priser, og kanskje de beste frikadellene i København.  

Den trendy: Aamanns Etablissement

Aamanns er danskenes svært gode svar på klassisk bistro, og kokk Adam Aamann Christensens forsøk på å gjenskape den danske frokost, ifølge ham selv. Kjøkkenet har fokus på kvalitetsråvarer og sesongens smaker. De er nok aller mest kjent for sitt signatursmørbrød, men tilbyr også flere forskjellige varmretter om kvelden. I julen kan du få servert to typer sild, etterfulgt av små versjoner av alle rettene på julemenyen. Avslutningsvis serveres en lekker juledessert. 

Nyttårsaften på Tivoli - for første gang

Jul på Tivoli er noe de fleste Københavnelskere kjenner til, men nå kan du også for første gang ringe inn det nye året i den vakre parken. Attraksjonene, spillene og butikkene er åpne på nyttårsaften fra 11:00, i tillegg til at de mange tusen lyktene lyser opp parken. Klokken 22:00 braker bokstavelig talt fyrverkeriet, verdt flere millioner kroner, løs.

Det er også mulig å bestille bord på en av de mange gode restaurantene i Tivoli, som har åpent til 00:30 den 31. desember. Flere av dem tilbyr også egne nyttårsmenyer.

Sjekk inn på sportshotell

Lei av å komme hjem med fem ekstra kilo etter hver ferie? Og da snakker jeg ikke om kiloene i bagasjen.

Bestill et opphold på Danmarks første sportshotell i Himmerland, syd for vakre Limfjorden, og tett på Rebild Bakker Nasjonalpark. Sunnhet har blitt en global trend, og flere og flere ønsker også å være aktive under ferien.

Det er ikke noe problem på fire-stjerners Comwell Sport Rebild Bakker, som blant annet tilbyr sykkelturer, sirkeltrening på gressbane, beachvolleyballbane, multibane til basketball, fotball, håndball eller hockey. I tillegg er det et to-etasjes treningssenter, svømmebasseng og spa.

De vakre omgivelsene er også som skapt for utendørsaktiviteter. Store Okssø, en 33 hektar stor innsjø, er et av områdets mest populære utfluktsmål. Og skulle du ha behov for urbant eller syndig påfyll er Aalborg (og wienerbrødene) bare 20 minutter unna med bil.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Visit Denmark

Verdens beste?

Neste gang du er i Danmark kan det være lurt og fylle opp kofferten med noen plater av verdens beste melkesjokolade.  Da den prestisjefulle International Chocolate Awards ble avholdt i London nylig gikk nemlig danske Mikkel Friis-Holm helt til topps med sin melkesjokolade, laget med kakaobønner fra Nicaragua.

Friis-Holm er også medeier i organisasjonen Direct Cacao, som arbeider for en mer likestilt handel med bønder i den tredje verden, og alle organisasjonens medlemmer praktiserer direkte handel ved å kjøpe inn kakaobønner til 3-5 ganger den prisen kakaobønner har på børsen i New York. Det kan vi like, spesielt siden god samvittighet smaker ekstra godt.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Visit Denmark

The Standard

The Standard er Københavns nye “gastro højborg,” og rommer ikke mindre enn tre restauranter og en dynamisk og intim jazzklubb med lokale, regionale og internasjonale artister. Navnet er en hyllest og hilsen til den historiske art deco-bygningen som ble tegnet av arkitekt og kongelig bygningsinspektør Kristoffer Nyrop Varming i 1937 – midt i jazzens gullalder.

Ønsker du en helaften kan du bestille bord i tidligere Noma-kokk Torsten Vildgaars ekslusive matverksted – Studio. Maten er ifølge Vildgaard inspirert av alt og alle de de møter og lærer av, enten det er en indisk mamma med matteft, det klassiske franske kjøkken, eller en stjernekokk fra San Fransisco. De unike smakene kan du nyte med panoramautsikt over Københavns havn. Etterpå er det bare å tre inn i 1930-årene på jazzklubben, som har konserter hver kveld.

Dinner&Jazz på Studio koster DKK 795, og inkluderer fire-retters meny og jazzbillett.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Visit Denmark

Copenhagen Fashion Summit 2014

Det er enda noen måneder til Copenhagen Fashion Summit i april, men det er mer enn nok å glede seg til I mellomtiden.

Flere av årets talere har nemlig blitt offentliggjort, og inkluderer blant annet Vanessa Friedman, moterdeaktør i Financial Times, Livia Firth, Creative Director, Eco Age Ltd og grunnlegger av Green Carpet Challenge, og Danmarks egen Kronprinsesse Mary, som har tatt på seg oppdraget som Fashion Summits høye beskytter.

 Dette er det tredje året Fashion Summit går av stabelen, og arrangementet fokuserer på moteindustriens innovative løsninger til kritiske globale, sosiale og etiske utfordringer. 

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Visit Denmark

Ilse Jacobsen åpner nytt spa

Ilse Jacobsen åpner nytt spa 11.november

Nå kan du snart ta av deg de lekre gummistøvlene og regnfrakken og besøke Ilse Jacobsens eget spa i Hornbæk, en drøy halvtime fra København. Spaet får utsikt mot de hvite sandstrendene, midt i den lille, ekslusive landsbyen på Nordsjællands kystlinje hvor Jacobsen ble født og fortsatt bor.

I tillegg til alle de ”dejlige” fasiliteter og behandlinger man forventer på et spa, tilbyr Ilse Jacobsen også fysioterapi, personlige trenere, og ernæringseksperter. Meningen er at spaet skal være et sted for hele kroppen, både innvendig og utenpå. Derfor kan du også forvente sunne retter i spaets restaurant, laget av gode og lokale råvarer fra det nordiske kjøkken.