Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
– Årets julegave til næringslivet
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Årets julegave til næringslivet mener Mattias Hedrén, vice president of operation fra Nextjet og administrerende direktør Gisle Skansen og markedssjef Tine Kleive-Mathisen fra Torp. 

– Årets julegave til næringslivet

Torp Lufthavn børster støv av en 8 år gammel flystrekning. Nå skal det bli lettere å besøke våre svenske naboer.

Jakob Leth
Jakob Leth

20.12.2013 kl. 12:48

I dag kunne administrerende direktør Gisle Skansen og markedssjef Tine Kleive-Mathisen presentere årets julegave for næringslivet. 10. februar starter svenske Nextjet en ny rute mellom Torp Sandefjord lufthavn og Stockholm Arlan­da.

En svært etterlengtet rute, ifølge Skansen.

– Nesten hver uke får vi henvendelser fra personer som ønsker denne linjen. Det er til og med opprettet en facebook-gruppe, forteller administrerende direktør ved Torp flyplass, Gisle Skansen.

– Dette er rett og slett årets gavepakke til næringslivet, sier Kleive-Mathisen.

Det er nå nesten 8 år siden Widerøe fløy sin siste tur på denne strekning. Ønsket fra Torp om å dekke etterspørselen har vært der siden. Mattias Hedrén, vice president of operation i Nextjet tror imidlertid at deres konsept er mer levedyktig enn norske Widerøe. 

33 passasjerer

– Vi kommer til å starte med et mindre fly, Saab 340 som har plass til 33 passasjerer. Dette gir oss mindre driftskostnader, og vi trenger kun 20 passasjerer per flygning, sier Hedrén.

Under Widerøes flygning hadde flyet større kapasitet og var avhengig av rundt 50 passasjerer per flygning, antall passasjerer var da 25.000 i året.

– Ruten vil bli operert to ganger daglig i hver retning, mandag til torsdag og med en avgang på fredager. Avgang fra Torp mandag til torsdag blir kl. 08:00 og kl. 19:20. Avgang fra Stockholm kl. 06:30 og kl. 17:50. Ruten vil bli operert med en Saab 340 med plass til 33 passasjerer.

Pris

Prisen på reisen vil ligge på rundt 2000 kr tur/retur.

– Dette er ikke noe lavprisselskap men vi det vil komme gode weekend-tilbud, forteller markedssjef Kleive Mathisen.

Nextjet er et av Sveriges største flyselskap og driver rutetrafikk, chartertrafikk, ACMI-lease og flyfrakt. I rutetrafikken inngår både innenriks- og utenriks destinasjoner. Flyselskapet har en samarbeidsavtatale med SAS gjør det mulig å reise videre fra både Stockholm og København til destinasjoner i og utenfor Europa.