Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Spareribs til vin
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Marinert spareribs er god grillmat for mang en vin. Foto: 123rf.com

Spareribs til vin

I år har jeg smakt forskjellige spareribs, de fleste grillet i min elektriske Weber med et godt og smakendes resultat.

Kjell Arne Bratli - 31.08.2013 kl. 14:20

Grillsesongen er deilig, spareribs likeså. Spareribs er det samme som tynnribbe - og det samme som juleribbe uten kotelettkam, uten svoren. Grillet spareribs er dessuten noe av det enkleste å få til. De fleste kjøper den ferdig med marinade i pakken, og det er vel knapt den kolonial som ikke har spareribs.

Husk bare at spareribs trenger forholdsvis lang tid ved høy varme for å bli skikkelig mør og saftig. Snu den 4-5 ganger.

For meg passer derfor el-grillen best til spareribs, da kremerer jeg ikke maten fordi kullflammen herjer med kjøttet. Jeg tilhører med andre ord den gruppen som ikke får godt resultat på engangsgrill når det gjelder mat à la spareribs.

Tilbehøret

Tilbehøret kan også gjøres enkelt. Grillet potet eller bakt potet på grillen er godt, det samme er maiskolber.

Potetene er selvsagt ferdigkokt først, deretter på grillen i cirka 10 minutter. Maiskolbene koker du i vann med salt og litt smør - ca. 12-15 minutter, og deretter på grillen.

Salat hører til og den blander du kun med litt olivenolje. Så til slutt; fordel mat på tallerken, og rasp over med parmesan rett før servering. Smak til med grovsalt og pepper. Og vips, en deilig sparerib-middag!

Vinvalget 2013

Det er fortsatt jevn valgkamp i Vinmonopolets hyller. Med tre uker igjen til Stortingsvalget 9. september spisser det seg til i kampen mellom de to valgvinene Løvebakkens rødgrønne og Løvebakkens blåblå.

Løvebakkens blåblå har et overtak i alle landsdeler bortsett fra på Sørlandet, hvor den rødgrønne varianten er i ledelsen. På landsbasis har Løvebakkens blåblå et relativt godt fotfeste med 54 prosent.

Vi har tidligere smakt og omtalt de to vinene, der innholdet i de to flaskene er nøyaktig det samme - en Bordeaux fra den supre 2010-årgangen - og vinene er de første i Norge med alkoholadvarsler på baketiketten og en markering av hvor mye av innholdet som representerer skatter og avgifter.

I bakgrunnen på etiketten finner vi også navnene på alle dagens stortingsrepresentanter.

Løvebakken er en bløt, fyldig og fruktig vin med god struktur og mye smak. Dette er rødvin med blåskjær, og vinen dufter og smaker av mørk moden frukt som solbær og plommer. Noen småbitre men avdempede tanniner.

Løvebakken går fint an å drikke til valgprogrammer.

Allesverloren Shiraz
Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland.
Produsent: Allesverloren Wine Est.
Rødvin. Årgang 2010. Druer: Shiraz 100%. Navnet til tross, intet tapt ved å kjøpe denne. Tvert om; meget godt kjøp! Ungdommelig preget av mørke bærtoner. Vin for grillen, storfé, lam og sau.
Serveringstemp: 15-17° C.
129,90,-

6 av 6

Shine Riesling Trocken
Tyskland, Pfalz.
Produsent: Michel Schneider.
Hvitvin. Årgang 2012. Druer: 100% Riesling. Aroma med fint preg av eple, blomst og sitrus. Lettdrikkelig, ungdommelig og forfriskende til reker, fiskemat og grønnsaksretter.
Serveringstemp: 8-9° C.
97,00,-

4+ av 6

Allesverloren Tinta Barocca
Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland.
Produsent:  Allesverloren Wine Est.
Rødvin. Årgang 2010. Druer: Tinta Barroca 100%. Lettdrikkelig og fruktig, preg av mørke bær og krydder, eikepreget ettersmak. Passer godt til grillen, storvilt, lam sau og modne oster.
Serveringstemp: 15-18° C.
129,90,-

5 av 6

Serego Alighier Possessioni Rosso
Italia, Veneto.
Produsent: Serego Alighieri

Rødvin. Årgang 2011. Druer: 70% Corvina, 16% Sangiovese, 14% Molinara.
Fruktig med preg av mørke kirsebær og krydder. Til pasta, smaksrike fiskeretter, lyst kjøtt, kalv og svin.
Serveringstemp: 16-18°C

135,00,-

5 av 6