Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Satser på vin
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Geir Skeie og Børge Brand satser på vin sammen. Pressefoto.

Satser på vin

Vinsamarbeid mellom mesterkokk Geir Skeie og vinkjenner Børge Brand.

10.03.2014 kl. 09:44

Vinner av Bocuse d’or 2009 Geir Skeie og den meritterte vinkjenneren Børge Brand går nå sammen om den videre driften av firmaene Vinhav Geir Skeie AS og nystiftede Brand Wine Estates AS, skriver de i en pressemelding.

Med bred erfaring fra mat-­ og drikkesegmentet håper de at det tverrfaglige samarbeidet kan bidra til nye utviklingsmuligheter.

– Opptatt av råvarer

Skeie og Brand går sammen om å drive de Sandefjord-baserte vinfirmaene videre.

– Vi er begge opptatt av at gode råvarer fra jord og hav skal nå ut til sluttbruker, sier Geir Skeie og forteller at fokuset videre vil være å bidra til en økt dybde av klassiske viner, iblandet de delene av den Nye verden som appellerer til dem.

Et av målene for samarbeidet er å kunne tilby viner fra kvalitetsprodusenter til konkurransedyktige priser. De tror den tverrfaglige kompetansen vil styrke dem i utviklingen av en sterkere og bredere portefølje.

Kokk og restaurantgründer Geir Skeie driver i tillegg til vinfirmaet Vinhav de to restaurantene Brygga 11, i Sandefjord og på Stord. Blant hans mange meritter troner seieren av Bocuse d’or i 2009 høyest.

Den internasjonale anerkjennelsen har gitt ham muligheten til å høste erfaringer og impulser han tar med seg inn i det nye samarbeidet.

16 års erfaring

Børge Brand er dypt bevandret blant verdens vinranker og har sin formelle utdanning fra WSET Diploma of Wine. Med 16 års erfaring fra Vinmonopolet, har han opparbeidet seg en bred kunnskap og unik innsikt i det norske markedet.

Han var i vinmonopolet butikksjef for butikkene Sandaker og Briskeby, produktsjef på Kjedekontoret og senereleder for Sortiment, hvor han en periode også var ansvarlig for Sensorisk Prøveinstans (SPI) og spesialutvalget i spesialbutikkene