Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Løvebakkens blåblå i tet
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Løvebakkens blåblå i tet

Nesten to måneder har gått siden valgvinene Løvebakkens rødgrønne og Løvebakkens blåblå ble lansert på Vinmonopolet.

Kjell Arne Bratli - 08.07.2013 kl. 10:30

På landsbasis har den blåblå varianten foreløpig et lite forsprang med 56 prosent av salget, noe som faktisk er noenlunde det samme som de siste politiske meningsmålingene viser.

Innholdet i de to flaskene er nøyaktig det samme – en Bordeaux fra den gode 2010-årgangen – og vinene er de første i Norge med alkoholadvarsler på baketiketten og en markering av hvor mye av innholdet som representerer skatter og avgifter. I bakgrunnen på etiketten finner vi også navnene på alle dagens stortingsrepresentanter. Så har de fått et sted og minnes de mange av dem som ikke er på Stortinget etter valget i september.

– Det er veldig morsomt å se at salget av vinene mer eller mindre gjenspeiler oppslutningen de to regjeringsalternativene ifølge de nyeste meningsmålingene har. Som vi hadde håpet og trodd har vinene blitt svært godt mottatt av både fagfolk og forbrukere siden lanseringen i begynnelsen av mai. Konseptet er morsomt og innholdet i flaskene er ikke minst upåklagelig, så det blir veldig spennende å følge fortsettelsen på valgkampen i Vinmonopolets hyller, sier Geir Eikeland, som er gründer og daglig leder i Excellars, og står bak Løvebakken-vinene.

Løvebakken passer til rødt kjøtt som okse, lam og vilt, grillet, men den går også veldig fint til lettere kjøtt som svin eller kylling, samt til ostefatet.

Det er fortsatt to og en halv måned igjen til stortingsvalget 9. september, og Excellars overvåker salget av de to vinene utover sommeren. Oppdaterte tall legges med jevne mellomrom ut på nettstedet www.løvebakken.info.

Jeg anbefaler å smake vinen, det er den absolutt verdt. Noen mener den sogar er bedre enn politikk. Løvebakkens er tilgjengelige i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Peter Lehmann er gått bort

Peter Lehmann døde sist fredag, etter lang tids sykdom. Peter ble født i Angaston, Barossa Valley, 18. august 1930 og ble 82 år gammel. Peter døde fredfullt på et sykehus i Adelaide med konen Margaret ved sin side.

Hver generasjon skaper noen spesielle mennesker som har visjon, kreativitet og mot til å gjøre noe helt spesielt. Peter var en slik person og hans betydning for australsk vinindustri var betydelig. For vinvenner verden over etterlater han seg seg en arv av svært gode viner.

Emiliana Riesling Reserva 

Chile, Bío-Bío Valley. 

Produsent: Viñedos Emiliana.

Hvitvin. Årgang: 2011. Druer: 100% Riesling. Saftig, innslag av fersken og sitrus, antydning til petroleum. Passer som aperitiff, til skalldyr, grønnsaksretter og lyst kjøtt. 

Serveringstemp: 8-11° C.

Kr 105,90 (75 cl).

Varenr: 127901.

Vurdering: 5 

Peter Lehmann Weighbridge Chardonnay  

Australia, South Australia.

Produsent: Peter Lehmann Wines.

Hvitvin. Årgang 2011. Druer: 100% Chardonnay. Ligger inntil 3 måneder på bunnfallet for å få en rikere karakter. Lagring Deilig vin, frisk og fruktig. Til fisk, skalldyr og lyst kjøtt.

Serveringstemp: 8-10° C.

Kr 115,00 (75 cl).

Varenr: 4190401.

Vurdering: 5 

Peter Lehmann Margaret Barossa Semillon

Australia, South Australia.

Produsent: Peter Lehmann Wines.

Hvitvin. Årgang 2007. Druer: 100% Semillon. Minimum fem års modning på flaske før lansering. Fruktig aroma, frisk og kompleks. Vin for meg og for havets fristelser, særlig skalldyrfatet!

Serveringstemp: 6-10° C.

Kr 240,00 (75 cl).

Varenr: 9420501.

Vurdering: 6 

Løvebakkens blåblå/rødgrønne

Frankrike, Côtes de Bordeaux.

Produsent: Excellars.

Rødvin. Årgang 2010. Druer: 90 % Merlot og 10 % Cabernet Sauvignon. Rød og blå i fargen, ingen grønntone. Smak av modne mørke bær, Passer til grillen, lyst kjøtt, storfe, lam og sau.

Serveringstemp: 9-10° C.

Kr 129,90 (75 cl).

Varenr: 539301/539201.

Vurdering: 5

Peter Lehmann Barossa Cabernet Sauvignon  

Australia, South Australia.

Produsent: Peter Lehmann Wines. 

Rødvin. Årgang 2010. Druer: 98% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec, Cabernet Franc og Shiraz. Smaksrik vin med innslag av solbær. Til rødt kjøtt, lam, vilt og modne oster, gjerne grillen.

Serveringstemp: 16-17° C.

Kr 155,00 (75 cl).

Varenr: 4333201.

Vurdering: 5

Serego Alighieri Vaio 

Armaron Amarone   

Italia, Veneto. 

Produsent: Serego Alighieri.

Rødtvin. Årgang 2006. Druer: 65% Corvina, 20% Rondinella, 15% Molinara. Til pleie for sjelen, grill av god biff, storviltretter, til oster som Parmesan og Manchego. (Fåes også i 1995-årgang til 1098 kroner.) 

Serveringstemp: 18° C.

Kr 425,00 (75 cl).

Varenr: 1395301.

Vurdering: 6