Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
– Hadde aldri vært der uten Odd Ivar
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

NORGES VM-HÅP: Ørjan Johannessen (27), favoritt til VM-tittelen, forbereder konkurransekjøkkenet minutter før startskuddet gikk i dag tidlig. I ettermiddag kåres vinneren. Foto: Impuls

– Hadde aldri vært der uten Odd Ivar

Den norske kokken Ørjan Johannessen (27) vant ikke kokkekonkurransen Bocuse d'Or i Lyon, men fikk heder for fiskeretten sin.

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

30.01.2013 kl. 11:59

Frankrike stakk av med gull i den anerkjente konkurransen, mens Danmark og Japan fikk henholdsvis sølv og bronse. 

Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen (27) har sammen med sin commis Julie Ekse Jenssen deltatt i Bocuse d´Or 2013, også kalt VM i kokkekunst – den mest prestisjefylte kokkekunkurransen i verden, skriver Bocuse d´Or Norge i en pressemelding.

Teamet fikk sin fiskerett kåret til konkurransens beste.

Hardtrening i Sandefjord

Det norske teamet med Sandefjord-coach Odd Ivar Solvold og Ørjan Johannessen har ligget i hardtrening i Sandefjord det siste halve året, og to uker før konkurransen reiste de ned til Frankrike for å trene videre på et lokalt kjøkken.

Odd Ivar Solvold har tidligere coachet to personer til gull i VM i kokkekunst.

– Siste gjennomkjøring av menyen gikk greit, sa Ørjan før konkurransen, og la til at lå godt til rette for maksimal innsats fra det norske teamet.

– For vi er et team eg hadde aldri vært der jeg er i dag uten min coach Odd Ivar og min assistent Julie som alltid leverer, og resten av støtteapparatet for øvrig, sier Ørjan.

Ørjan Johannessen jobber på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune sammen med sine kokkeforeldre og sin tvillingbror Arnt, som også er kokk. Han har med andre ord vokst opp rundt grytene.

Sandefjord-kokk og coach Odd Ivar Solvold. Foto: Marianne Henriksen

Fornøyd med råvarene

Ørjan Johannessens reise frem til VM startet med at han vant Årets Kokk 2011 i Norge. Han ble dermed kvalifisert til å representere Norge i Bocuse d´Or Europe i 2012.

Der vant han overlegent, og ble samtidig favoritt til Bocuse d´Or Lyon. 

Hovedråvarene i årets konkurranse er piggvar og Europeisk blå hummer til fiskeretten, og filet av irsk okse til kjøttretten.

For Ørjan er spesielt råvarene på fisk midt i blinken siden han har lang fartstid med fisk og skalldyr fra familierestauranten i Bekkjarvik. Det kom godt med i kampens hete i dag.

– Der henter vi råvarene selv rett utenfor døren, og i tillegg har vi mange fantastiske leverandører av sjømat i Austevoll, skryter Ørjan.

1000 norske supportere satt på tribunene og heiet fram Ørjan Johannessen - som havnet opp med konkurransens beste fiskerett.

Rundt 1000 norske supportere skal heie Ørjan Johannessen frem til gull i Bocuse d´Or Lyon. Foto: Marit Lunde