Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Alessandro Veglio – den unge vinbonden
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

FOTO: Ida Igesund

Alessandro Veglio – den unge vinbonden

Vi smakte på de nye vinene som bærer tittelen Vin&Vinyl, og ble bedre kjent med den unge vinbonden som med stolthet har dyrket fram råvarene.

Marianne Henriksen - 03.12.2012 kl. 18:00

Alessandro Veglio er en ung vinmaker som startet sin egen karriere for få år siden i distriktet Piemonte i Italia. 

Etter et seksårig løp på vinskolen i Alba, og praksis siden han var en neve stor, har han siden 2007 jobbet med sine egne viner. I 2008 sto produksjonslokalene klare, med tilhørende vinkjeller i Annunziata di La Morra, litt nord for Barolo.

Hjertet ligger tydeligvis i filosofien om at vin skal drikkes, ikke bare lagres. For hver årgang tilpasser Alessandro eikefatene til druene for slik at de å fremhever druenes egenskaper. Han drukner dem ikke, slik at det tar år før vinens kvaliteter viser seg. 

(Saken fortsetter under bildet)

Alessandro Veglio. FOTO: Ida Igesund

Hver flaske blir sett

Hver produksjon nyter godt av den oppmerksomheten han gir hver eneste flaske, for her er det ikke mengden som betyr mest, men kvaliteten og særegenheten, stilen og elegansen.

Han vet hva han holder på med, Alessandro. Han kommer fra en større familie av vinmakere med lange tradisjoner. Hans onkel, Mauro Veglio, er en av områdets nestorer, og har i mange år produsert kvalitetsviner.

Organisk vinbonde

I dag består hans vinmarker av fem hektar, men vil øke nå i nær fremtid ettersom etterspørselen har hatt en positiv utvikling. 

Nye vinmarker er planlagt å legges til fra neste år. I vinmarkene finner vi Nebbiolo, Barbera og Dolcetto som produserer i alt fem ulike viner. Alessandro Veglio jobber organisk, og søker å produsere et så naturlig produkt som mulig, og gi et så ekte bilde av vingården som mulig. 

Sandpreget jordsmonn

Jordsmonnet i La Morra er preget av sand, og bidrar i stor grad til den rene, elegante stilen som vinene her er kjent for; Alessandros viner er intet unntak.

I tillegg til vinproduksjon driver Alessandro et Agriturismo (www.riveglioinlanga.it); et nydelig lite hus midt blant vinmarkene i ett av Italias flotteste vinområder. Dette er en fantastisk liten oase, som er et glimrende utgangspunkt for å utforske regionen.

Ralph Myerz  

Barbera díAlba 2009 

Piemonte, Italia.

Produsent : sagawine. 

God fylde, fruktig med klar lukt av kirsebær og moreller. Frisk i smaken, sjokolade, ren og elegant.

Kr 139,- (75cl).

Ralph Myerz Langhe Nebbiolo 2009 

Piemonte, Italia.

Produsent : sagawine. 

Svært fyldig, smak av moreller, mineraler og svak fruktig. Elegant og god struktur, ikke overdimensjonert fatbruk

Kr 185,- (75cl).

Ralph Myerz Langhe Nebbiolo 2009 

Piemonte, Italia.

Produsent : sagawine.

Svært fyldig, smak av moreller, mineraler og svak fruktig. Elegant og god struktur, ikke overdimensjonert fatbruk

Kr 185,- (75cl).