Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Fra Det Kongelige Hoff til Stavern
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Ove Harder Finseth er mest kjent for å ha laget brudekjolen til H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, men han arbeider også innen klassisk stil og henter inspirasjon fra eldre tiders moter og dekorteknikker. 

Fra Det Kongelige Hoff til Stavern

Brudekjoledesigneren til Mette-Marit gjester årets høstutstilling i Stavern.

Ruth Monfort - 30.09.2013 kl. 15:31

Kunstnerbyens by Stavern har lenge vært et populært tilholdssted for kunstnere av ulike uttrykksformer, og med mer enn 20 års historie med høstutstilling har dette blitt en viktig inspirasjonskilde for mange kunstnere.

– Nyskapende

I år gjester hoffdesigner og  «Haute couture designer» Ove Harder Finseth, den tradisjonsrike utstillingen som finner sted 5, 6, 12. og 13 oktober.

Designeren skal stille ut noen av sine kreative kreasjoner på gamle Fredriksvern Verft i Stavern fra 1750, samme sted som blant annet Kong Olav tjenestegjorde som kadett.

– En kongelig hoffdesigner vil passe godt inn på Kong Fredrik V av Danmark sitt gamle skipsverft i Stavern, sier utstillingskoordinator Øyunn Winther, og legger til at besøket  vil gi høstutstillingen en ny dimensjon og vil være nyskapende for de som prøver å få med mange- og varierte kunstuttrykk.

(Saken fortsetter under bildet)

Flere kreasjoner i ulike materialer vil være å skue i Stavern, der et bredt utvalg kunstnere stiller ut.

Kreative kreasjoner 

Finseth er mest kjent for å ha laget brudekjolen til H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, men han arbeider også innen klassisk stil og henter inspirasjon fra eldre tiders moter og dekorteknikker. 

Klærne han lager blir ofte beskrevet som enkle og tidløse, men kan iblant ha mer komplekse fasonger og overdådige broderier. Det er noen av Finseths kreative kreasjoner som skal vises frem i den gamle verftsbyen. 

– Her får vi med en mann som elsker å brodere og bearbeider stoffene slik at plaggene blir helt unike. Det er ikke mange Kongelige Hoffdesignere eller «Haute couture designere» i Norge i dag, så det i seg selv er spennende for publikum, sier Winther.

Helene Knoop maler her etter et Peter Paul Rubens bilde.

Mer enn kongelig design

Men høstutstillingen har mer å by på, for hele 60 utstillere deltar i årets utstilling i ulike gallerier rundt om i Stavern by og på Fredriksvern Verft. Navn som Knut Steen, Unni Askeland, Hege Haugen, sørger for at årets utstilling skal være en opplevelse for de besøkende.

– De som besøker oss på høstutstillingen vil føle at de får se noe helt spesielt og noe som inspirerer oss i en ellers masseprodusert hverdag. Vi prøver også å utvide kunstbegrepet, slik at publikum kan mer varierte opplevelser når de besøker Stavern.