Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Tysk stemning i hagen på Kurbadet
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

STOR STEMNING: Brødrene Håkon (fra venstre), Morten og Edvard Gran arrangerer Oktoberfest for syvende gang til helgen. De lover stor stemning, god mat og topp service.

Tysk stemning i hagen på Kurbadet

Årets Oktoberfest fredag og lørdag er flyttet til Kurbad-hagen. Topp stemning, god mat, musikalske innslag ved Sandefjord Brass Symposium og legenden DJ Howard fra P3 og en ”ny” skikkelse i Hans Aus Bayern skal sørge for to uforglemmelige festdager.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

12.10.2016 kl. 09:57

For syvende året på rad arrangerer brødrene Gran denne populære oktoberfesten for byens innbyggere. Noen kommer pyntet i lederhosen, andre bare i en parykk, mens andre velger å komme i helt vanlige klær. Det viktigste er at man er i godt humør, og hvis man ikke er det, så blir man det garantert.

Garantert mett

 

Edvard Gran kan garantere for at ingen går sultne hjem. Gjestene får en stor porsjon med mat.

-Vi skal servere en fantastisk tallerken med svineknoke, grillet bratwürst, potetstappe, sauerkraut og sennep. Jeg kan garantere at maten er av beste kvalitet, levert av Skjeggerød AS og med godt drikke fra vårt bryggeri. Dette skal være to uformelle kvelder med god feststemning. Vi arrangerer nachspiel på Thaulows & Gran Bar etter at festen i teltet er ferdig. Da blir det tysk nachspiel med mye tysk diskomusikk, sier Edvard Gran med et stort smil.

Tradisjon

Oktoberfesten arrangeres for syvende gang, og brødrene har planer om å holde på i mange år til. Det hele begynte ved en tilfeldighet. Morten Gran sier at de var med på et lignende arrangement med Rema 1000 kort tid før den første Oktoberfesten ble arrangert. De likte konseptet og satte spontant i gang.

-Det var en selverkjennelse, og som bryggeri ønsket vi å bidra med et kulturelt innslag. Det ble en ølfest og det var starten på Oktoberfesten. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men det var suksess fra første gang. Nå er det krav fra folket at vi arrangerer Oktoberfesten. Det har blitt en tradisjon, sier en smilende Morten Gran, som sammen med brødrene skal gå i lederhosen i to døgn. Hvor lang tid det vil ta og komme seg etter to dager med et ompa, jodling, allsang, dans på bordene og nachspiel vet dem ikke. De håper å være på jobb igjen mandag.

God planlegging

Brødrene er godt forberedt til helgens begivenhet. Planleggingen startet før sommerferien og markedsføringen kom i gang tidlig i høst. Et stort kontaktnett gjør at forberedelsene er enklere enn tidligere om årene. Den tradisjonsrike Oktoberfestivalen gjør at 60 til 70 personer må på jobb begge kveldene.

FAKTABOKS:

Oktoberfestivalen arrangeres 14. og 15. oktober.

For syvende gang.

Ny plassering, inne i Kurbad-hagen og nachspiel inne på Thaulows & Gran Bar.

Musikalske innslag med Sandefjord Brass Symposium og DJ Howard fra P3.