Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Sommeridyll på Seilerholmen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

TOPP STEMNING: Mirror Image garanterer et forrykende show og topp stemning. På repertoaret står det mye allsang. Fra venstre korist Linett Solberg, vokalist og frontfigur Zeljko Korovic og korist Nancy G. Ore Pedersen.

Sommeridyll på Seilerholmen

Partybandet Mirror Image, trubaduren Elling Hem med band og Postgirobygget skal sørge for sommeridyll og god stemning på Seilerholmen lørdag kveld.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

11.08.2016 kl. 12:52

Førstemann som entrer scenen er trubaduren Elling Hem som skal framføre både kjente og helt nye låter. Han lover mye allsang og god stemning. På spørsmål om han skal synge om Seilerholmen kommer det et kjapt svar fra han.

-Vet du hva jeg gjør. Jeg tar oppfordringen fra Byavisa, og lager en låt om Seilerholmen som vi skal framføre, sier han med stort engasjement.

Elling Hem skal også ha After Party ved midnatt hvor han framfører rolige fine låter.

Queen på repertoaret

Mirror Image har holdt det gående siden 2008, og vært fast inventar på James Clark med stor suksess. Bandet skaper alltid god stemning, og det lover vokalist og frontfigur Zeljko Korovic at de skal gjøre på Seilerholmen.

-Vi skal spille låter av Queen, men også mange kjente norske og utenlandske låter. Vi har rocka opp mange låter, og vi satser mye på allsang. Vi skal sette sammen flere medley med kjente coverlåter med vår egen versjon. Det blir bunn gass fra start til slutt, sier Korovic med et stort smil.

-Vi skal fri til publikum. Vi holder det gående i godt over en time uten pause, sier vokalisten, som oppfordrer publikum å komme tidlig på Seilerholmen.

Ny korist

Mirror Image har to meget dyktige korister. Linn Solberg er en meget dyktig sanger og korist. Hun har vært med en stund, mens Nancy G. Ore Pedersen er siste stamme i bandet. Hun har lang og solid erfaring som sanger og er utrolig dyktige. Begge kordamene har sunget siden de knapt kunne stå på beina.

-Jeg gleder meg som bare det. Jeg liker Queen og jeg synes det er helt topp å være med å kore i bandet, Pedersen som sammen med venninnen liker klassisk, rock og pop.

Tilrettelagt for publikum

Ole Morten Hystad Larsen er initiativtaker og leder av arrangementskomitéen, og han har nok å henge fingrene i de siste ukene. Han leder en arbeidsgruppe bestående av 10 medlemmer og nærmere 60 frivillige fra Sandefjord Seilforening.

Han er strålende fornøyd med at Postgirobygget kommer for tredje gang til Seilerholmen.

-Jeg har snakket med frontfiguren i Postgirobygget, Arve Hurlen, og han forteller at bandet gleder seg til å spille på en øy, og det setter vi selvsagt stor pris på. Så glad har Postgirobygget blitt i Seilerholmen at de har laget sangen ”Solen skinner på Seilerholmen” som kommer på deres neste album, sier Hystad Larsen.

Hystad Larsen og hans medarbeidere har nedlagt et stort og frivillig arbeid i forkant av arrangementet. De har lagt alt til rette for publikum. Det er sørget for båttransport mellom Granholmen og Seilerholmen. Etter midnatt er det satt opp buss fra Granholmen til sentrum.

Øyvind Sørensen i Sandefjord Seilforening er sikkerhetsansvarlig for arrangementet.

-Vi har sørget for at det står lyskastere både på Granholmen og Seilerholmen. Det blir som en opplyst ”gate” over vannet. Det er viktig med sikkerhet, og at folk kommer seg trygt hjem etter en hyggelig kveld på Seilerholmen, sier Sørensen.

Politiet og Sandefjord Røde Kors ville ligge rett på utsiden av Seilerholmen. I tillegg til de frivillige vil også et vaktselskap ta seg av sikkerheten.

Fra Thorøya til Seilerholmen

Det skal fraktes mye utstyr til konsertene fra land til Seilerholmen. Postgirobygget kommer med en trailer full av utstyr. I tillegg skal det rigges scene, lys og strøm. Et aggregat på 2,5 tonn skal sørge for nok strøm.

-Firmaet Arne Rød AS stiller med båt så vi får fraktet utstyret fra Thorøya til Seilerholmen. Mange tonn med utstyr til på plass, så vi har nok å gjøre, sier Hystad Larsen.

Det kom 200 båter til konsertene i fjor, og arrangøren regner med det samme i år.

-Vi har plass til 1.500 publikummere, så vi oppfordrer alle til å komme tidlig og ta det med ro når de skal hjem, sier initiativtakeren som selvsagt har værgudene i hodet.

-Det optimale hadde vært en stjerneklar himmel og havbleike, sier Hystad Larsen med et stort smil.

espen@byavisa.sandefjord.no

Faktaboks:

18.00: DJ spiller vorspiel

20.00: Elling Hem, sang/gitar, Svein Næss, gitar og Gunnar Johan Hansen, piano.

21.00: Mirror Image: Zeljko Korovic – vokal, Terje Nalum Pedersen – bass, Harald de Graaf – gitar, Kjetil F. Berge – gitar, Jon Kristian Røsok – trommer, Geir Pettersen – tangentinstrumenter, Nancy G. Ore Pedersen – kor og Linett Solberg – kor.

22.00: Postgirobygget.

00.00: Aften party med Elling Hem.