Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Slik blir høsten på biblioteket
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

OMFATTENDE: Arrangementsansvarlig ved Sandefjord bibliotek, Kirsten Muhle, har jobbet tett med gode samarbeidspartene som bidrar til et stort og bredt program i høst.

Slik blir høsten på biblioteket

Kosthold, jegerliv, kommunikasjon med hund, blogging, besøk av fengselsprest, historieformidlig om Europa fra antikken i Hellas til tiden etter andre verdenskrig, forfattersamtaler, boklansering, lokalhistorie og spennende foredrag står på bibliotekets program i august og september.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

24.08.2016 kl. 10:57

Kirsten Muhle, arrangementsansvarlig ved Sandefjord bibliotek, har lyttet til publikum og gode samarbeidspartnere når hun fornøyd legger fram programmet for de nærmeste fem ukene. Hun har jobbet hardt og målbevisst for å gi byens befolkning et bredt og variert program. Bibliotekets samarbeidspartnere er Folkeuniversitet, Kirkeakademiet og Folkeakademiet.

-Dette burde være noe for enhver smak. Jeg tenker alltid på mennesker i fokus, og jeg håper mange publikummere vil møte engasjerte og dyktige fagpersoner til spennende og innholdsrike samtaler, kåserier og foredrag, sier Muhle med et stort engasjement og smil.

Kosthold og natur

Første post på programmet er om kosthold av ernæringsfysiolog Julianne Lystad. Hun tar for seg sensitive mager og blåbærglede, før stafettpinnen går videre til Kåre Vidar Paulsen som har følt et spennende jegerliv gjennom 50 år på kroppen. Foredraget handler om gode naturopplevelser. Thomas Thorvaldsen fra Andebu er en dyktig formidler om hundekommunikasjon, og publikum får høre om mye om det man ikke vet om hunder.

Bloggingen har stadig mer populært, og forfatter Karianne Gamkinn, bosatt i Sandefjord skal holde tre kåserier om hennes blikk på kvinner og menn som har passert 40 år. Hun har utgitt boka ”Beklager, jeg må være mamma”.

Feltprest Odd Carsten Kristiansen forteller om de som faller utenfor i samfunnet, mens Karsten Alnæs gir publikum historieformidling om Europa fra Halles i antikken til tiden etter andre verdenskrig. Det blir lokalhistorie av tidligere skoleleder og Grønlirampen Knut Gjertsen. Han forteller om den glemte bydelen Grønli.

I forbindelse med Dag Solstad 75 års dagen i sommer inviteres det til forfattersamtale og bokbad med jubilanten. Vert og bademester er Sigurd Ohrem.

Aage Andersen har boklansering av sin nye bok ”Stumtjenerens brevdue” i slutten av september. Det blir opplæring i slektsgranskning av Osvald Rydjord.

Populære innslag

Kirsten Muhle har satset på flere faste innslag på programmet utover høsten. Det blir ”Musikk og poesi” for det lokale kulturlivet i Sandefjord. Scenen er for poeter og musikere som har noe på hjertet.

-Dette er et innslag som stadig blir mer og mer populært, sier hun.

”Filosofisk salong” er blitt et fast innslag som det satses mye på utover høsten.

-Vi har også faste tilbud og tjenester som språkgruppe for foreldre og barn, PC-hjelp til fremmedspråklige på engelsk, arabisk og norsk, sier Muhle.

espen@byavisa.sandefjord.no

Faktaboks:

25.08: Julianne Lyngstad – Kosthold kl. 19.00

31.08: Foredrag om et jegerliv gjennom 50 år ved Kåre Vidar Pedersen kl. 19.00

01.09: Kommunikasjon med hund ved Thomas Thorvaldsen kl. 18.30

07.09: Forfattersamtaler om bokbad ved vert og bademester Sigurd Ohrem. Medvirkende: Dag Solstad, Carsten Jensen, Anders Sømme Hammer og Alf van der Hagen. Kl. 18.15

08.09: Presentasjon av nyere litteratur fra sagaøya Island ved bibliotekarer fra Larvik bibliotek. Kl. 19.00

10.09: Lokalhistorie om Grønli ved Grønlirampen og skoleleder Knut Gjertsen. Kl. 13.00

14.09: Musikk og poesi ved Jann Rygh Sivertsen og Mona Windvik. Kl. 19.30

20.09: Foredraget ”Drømmen om Europa fra Hellas i antikken til tiden etter andre verdenskrig” ved Karsten Alnæs. I samarbeid med Folkeakademiet. Kl. 19.00

21.09: Møte med mennesker på livets kant ved fengselsprest Odd Cato Kristiansen. I samarbeid med Sandefjord Kirkeakademi. Kl. 19.00

22.09: Seniorsurf-dagen ved Osvald Rydjord og elever ved Skagerak International School. Kl. 12.00-15.00

22.09: Kåseri av Karianne Gamkinn om temaet ”Tendenser 40 +” kl. 19.00

23.09: Vårt forhold til døden. Foredrag av Anki Gerhardsen. I samarbeid med Den Kulturelle Vandringsstaven. Kl. 12.00

28.09: Boklansering av Aage Andersens nyeste bok ”Stumtjenerens brevdue”. Kl. 19.30

29.09: Alf van der Hagen holder foredraget om Kjell Askildsen: ”Et liv”. I samarbeid med Folkeuniversitet. Kl. 12.00

29.09: Filosofisk salong ved filosof Noah Weiss som inviterer til undring og refleksjon om lykke. Kl. 18.00.