Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Slik blir Fjordfesten
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Nye plasseringer: I år blir det meste av festivalområdet flyttet på. Blant annet vil scenen settes opp med ryggen mot fjorden. 

Slik blir Fjordfesten

Fjordfesten har gjort en rekke endringer og investeringer for å ruste festivalen for fremtiden. Neste år er det 10-årsjubileum, men allerede i august skal publikum få oppleve en enda bedre utgave av festivalen.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

09.07.2016 kl. 09:00

Med enda flere headlinere på rad og rekke har Fjordfesten fått større utfordringer med logistikken. Det løser de med å endre hele festivalområdet.

-I år kommer vi til å sette opp scenen med ryggen mot fjorden. Da ser publikum sjøen i bakgrunnen. Logistikken blir mye enklere og i tillegg gjør vi dette for å lage plass til en eventuell utvidelse av festivalområdet til jubileet neste år, sier Hanne Børresen Johansen.

I tillegg får festivalen et helt nytt konsept i år. Et sted som skal sørge for musikk også i pausene.

-Vi setter opp en Beach Bar som vil bli et DJ-sted. Her kommer det til å spilles musikk i alle pauser. Det blir også et område det går an å trekke seg tilbake til under konsertene hvis man ønsker det. Her blir det sandstrand, palmer og hengekøye, forteller Johansen.

Fortsatt en folkefest

Festivalen har vokst mye i løpet av de siste årene. En dag er blitt til to og arrangørene har allerede tenkt tanken på en utvidelse.

-Vi skal fortsatt være en folkefest som favner alle fra 3 til 70 år. Med 6000 mennesker her så er det fullt. Parken har plass til flere, men foreløpig har vi ikke et sikkerhetsopplegg som tåler mer. Vi jobber med festivalen hele året for å løfte arrangementet et hakk hvert år. Nå gjør vi om området, så får vi se hva som skjer til neste år, melder Johansen.

Forhåndssalget har økt en smule fra fjoråret og så langt har de solgt flere todagerspass i år enn i fjor.

-Hvis vi klarer det samme som i fjor, så skal vi være fornøyd. Da hadde vi 11 300 mennesker inne i løpet av helgen.

Bort med bonger

For publikum blir betalingssystemet den største endringen fra fjoråret. Fjordfesten går bort fra bongløsninger og over på et brikkesystem.

-På festivalbåndet får man en brikke som kan fylles opp med penger. Dette brukes også til å betale med. Brikken kan fylles opp på forhånd via nettbanken, underveis i festivalen eller på egne stasjoner på festivalområdet, forteller festivalsjefen.

For de som er bekymret for å fylle på for mye penger, kan hun berolige publikum.

-Pengene man ikke bruker blir tilbakeført. Hvis man ikke har registrert kontonummer for tilbakeføring på forhånd, så kan dette gjøres i etterkant. Dette er en løsning mange andre festivaler har brukt i flere år og med stort suksess. Det er en sikrere og bedre løsning for alle, forteller hun.

Flere investeringer

Brikken på festivalbåndet brukes også til adgangskontroll. Den forteller i tillegg om den som bærer båndet er over 18 år.

Fjordfesten har også investert i et nytt sjenkesystem som skal effektivisere serveringen og minske køene.

-Vi har gjort investeringer for å gjøre festivalen enda bedre. Med en magnetlås i glassene vil tapping av drikke ta kortere tid. Etter hvert kan vi muligens ha selvbetjening på servering, sier Johansen, som tror de vil teste dette ut på vip-området allerede i år.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no