Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Skal lokke unge til biblioteket
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

ENGASJERTE: Freja Dohrn Ellefsen og Ingvild Holst er to engasjerte ungdommer som skal få flere i alderen 15 til 25 år til å bruke biblioteket.

Skal lokke unge til biblioteket

Ingvild Holst og Freja Dohrn Ellefsen er engasjert av Sandefjord bibliotek til å skape større aktivitet og flere brukere mellom 15 og 25 år. De har mange gode idéer. 

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

14.09.2016 kl. 14:00

De to skoleelevene har gjennomgått en workshop og en til er i vente 20. september. På workshop lærer jentene om hvordan idéer og tanker settes i system. Det skal utarbeides en arbeidsplan de vil jobbe etter. De synes dette er meget lærerikt, og vil gå i gang så raskt som mulig med å komme i kontakt med flere i denne aldersgruppe, og komme i gang med forskjellige aktiviteter. De to engasjerte skoleelevene har mange kreative idéer på papiret, men litt tid vil det ta før brukerne ser resultater av deres arbeid.

Lavterskeltilbud

Jentene sier at dette skal være et lavterskeltilbud, og de tar gjerne imot innspill fra alle som har noe på hjertet. Det gjelder interesserte i Sandefjord, Andebu og Stokke.

-Vi skal være agenter for denne aldersgruppen. Arrangementene som vi skal sette i gang skal være rettet mot denne aldersgruppe. Det er få steder for ungdom å være, og vi skal jobbe for å skape et sosialt miljø, sier Freja.

-Vi trenger større plass, og har planer om å gjøre endringer på biblioteket, men det må vi snakke med de ansatte om, sier Ingvild.

Kreative

Jentene betegner seg selv som kreative, engasjerte og at de er ganske gode på sosiale medier som de kommer til å bruke mye av i tida framover.

-Vi er heldig som har fått mulighet til å jobbe med dette. Dette brenner vi for, og vi er temmelig sikre på at vi kommer til å lykkes, sier Freda, og får støtte av Ingvild.

Jentene vil at Sandefjord bibliotek skal bli et møtested med stor takhøyde.

-Jeg tror mange fortsatt tenker på at biblioteket hvor det alltid er stille og man hører ordet hysj, sier Freja.

Gode venninner

Freja og Ingvild går henholdsvis i andre og første klasse ved Sandefjord videregående skole (SVGS). Før de ble engasjerte til dette prosjektet som foreløpig ikke har noe navn, kjente de ikke hverandre. Nå er situasjonen en helt annen. De er blitt meget gode venninner og har flere felles interesserer. Begge er utrolig glade i å lese bøker.

-Vi er blitt veldig venninner og har mye å snakke om, sier Ingvild.

De to positive jentene har følgende å komme med til interesserte i den kommende storkommunen: -Kom til oss med idéer.

 espen@byavisa.sandefjord.no