Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Klare for Vinterfestival
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Tenker stort:  Daglig leder i Sandefjord Fotball Per Kjetil Berg, daglig leder i Sandefjord Næringsforening Marit S. Gogstad, Vinterfestival-arrangør Hanne Børresen Johansen og Ann-Kristin Heimstad i SF-administrasjonen, skal sammen gjøre Vinterfestivalen til vinterens store happening i Sandefjord. Vinterfestivalen går av stabelen 24-25. mars. 

Klare for Vinterfestival

-Vi gleder oss til å vise publikum at samarbeid skaper nye arenaer og muligheter. Tre arrangementer i ett betyr mer begeistring, sier Hanne Børresen Johansen i Fjordfesten og kompanjongene. 

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

01.02.2017 kl. 15:00

I august er det 10 år siden den første Fjordfesten ble arrangert. Det vil Rikke Jenssen og Hanne Børresen Johansen markere med en gedigen vinterfestival i Jotunhallen 24. og 25. mars. Og stort blir det, for Fjordfesten-damene har gått sammen med Sandefjord Næringsforening og Sandefjord Fotball for å gjøre noe ekstra ut av Vinterfestivalen.

-Her har vi tenkt kjempe stort, sier Marit S. Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening. 

Årets tema for Torpkonferansen som arrangeres for næringslivet til høsten er «Samarbeid er den nye konkurransen» og fredagen vil Vinterfestivalen bære preg av det.

-Vi får mer ut av samarbeide mer, fastslår Gogstad.

Møtecup

Vinterfestivalen starter med møtecup for næringslivet.

-For bedriftene er dette en mulighet for å møte enda flere. Det er i utgangspunktet ikke bare snakk om kjøp og salg, men en mulighet for å skape nye samarbeid. Møtecup fører folk og bedrifter sammen, sier Gogstad.

Før festivaldørene åpnes for publikum blir det After-møte for næringslivet. Klokka 18.00 kan alle som har løst billett, overvære Sandefjord Fortballs kickoff for årets sesong. Og det er ikke en hvilken som helst sesong, for SF skal tilbake og befeste sin posisjon i eliteserien. Første seriekamp for SF-gutta er allerede helgen etter borte mot Lillestrøm.  

-Det er rett før sesongen starter, og det er spennende å tenke større og få vist oss fram på en bredere flate, sier daglig leder i SF, Per Kjetil Berg.

Her blir det presentasjon av spillere og drakter. Deretter glir arrangementet over i konserter.

Tid for mingling

For næringslivet innebærer dette en arena for uformell mingling sosialt på kveldstid.

-En mulighet for debrifing etter en hektisk dag, der deltagerne har tilbakelagt 12 intense møter av 10 minutter hver. Da er det ok å ha det gøy sammen etterpå, påpeker Gogstad.

De tre samarbeidspartnerne har en klar beskjed til sandefjordingene:

-De som sier det skjer lite her i Sandefjord, så er Vinterfestivalen med å bidra til at det også skjer noe på vinteren.

Konserter

Festivalen skal gå over to dager, fredag 24. mars og lørdag 25. mars. De to dagene vil ha litt forskjellig profil, med artister mer for de voksne fredag og for det litt yngre publikum lørdag. Felles for begge dagene er 18 års aldersgrense. Festivalbilletter vil bli solgt separat for de to dagene, og det er plass til 1.500 publikummere.

Fire artister er signert og klare for Vinterfestivalen. Silya og Loveshack kommer fredag 24. mars, og her vil det komme ytterligere en artist om kort tid. Julie Bergan og Donkeyboy er klar for lørdagen og vil få følge av en-to artister til.

Fjordfesten-damene er vant til beinhardjobbing og med en hjelpende hånd fra familie og venner er Børresen Johansen sikker på at Vinterfestivalen blir en suksess.

-Det blir den faste Fjordfest-gjengen som stiller som frivillige med hjelp fra lag og foreninger, sier Børresen Johansen.

Lover festivalfølelse

Jotunhallen skal gjøres om til en konsertarena. De overtar hallen torsdag 23. mars, og har cirka 24 timer på seg for å sette sitt preg på idrettshallen.

-Vi kommer til å gjøre store forandringer slik at våre gjester skal få festivalfølelsen også inne. Gulvet vil bli teppebelagt og store deler av veggene vil bli dekt med tekstiler. Selvfølgelig vil hallen bli lyssatt slik at det blir en flott atmosfære, forteller Børresen Johansen.

Scenen vil være plassert på langveggen opp mot svømmehallen.

-Det vil bli tre barer inne på området. En LoungeBar med sitteplasser for perfekt utsyn til scene og her vil du kunne sitte og nyte god musikk sammen med gode venner under en stjernehimmel. I ChillBaren kan du trekke deg litt tilbake under et telt som står oppslått inne. Her sitter du bak høyttaleranlegget og kan slappe av når man trenger litt pause. Den siste baren er utenfor konsertarenaen, en bar med ståbord og fint mingleområde, forteller Børresen Johansen.

hilde@byavisa.sandefjord.no