Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Klar for Fjordfesten
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Hjemmebane:  Ina Wroldsen har takket ja til Fjordfesten, og gleder seg til å synge på hjemmebane.Foto: Truls Qvale 

Klar for Fjordfesten

I studioet hjemme på Granholmen skapes nye Ina-låter. -Det kommer definitivt ny musikk i vår, så hold ørene åpne, sier Ina Wroldsen. I august entrer hun scenen på Fjordfesten. 

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

25.01.2017 kl. 10:37

Fjordfesten-arrangørene Rikke Jenssen og Hanne Børresen er storfornøyde med at Ina Wroldsen har takket ja til å komme tilbake til Badeparken.

-Hun har hatt en eksplosjon i sin egen artistkarriere. Det er veldig gøy at hun har ryddet plass for konsert her hjemme. Det er virkelig en lokal artist som vi er veldig glade for å ha med, sier Børresen Johansen.

Og Ina Wroldsen gleder seg veldig til å synge i hjembyen.

-Det blir helt nydelig! Det er stas å få gjøre Fjordfesten igjen. Det er en kjempefin festival og jeg gleder meg veldig til å få synge på hjemmebane, sier Wroldsen.

Bor i Sandefjord

På de tre årene som har gått har Wroldsen tatt steget ut som soloartist og hun har «forlatt» storbyen London til fordel for hjembyen. Sammen med ektemannen og manager Mark Ellwood og sønnen William bor hun nå store deler av året i Sandefjord.

-Jeg elsker Sandefjord. Jeg har det så godt her og jeg er så glad for at vi valgte å begynne å tilbringe så mye av tiden vår her. Jeg jobber i studio, ser på sjøen og nyter livet, sier Wroldsen.

Som låtskriver har Wroldsen gjort seg bemerket med internasjonale stjerner på kundelista, som Britney Spears, Shakira, The Saturdays, Pussycat Dolls Shontelle og One Direction. Nå har hun valgt å gi noen av godbitene til seg selv.

Solokarriere

Om sin solokarriere har hun følgende å si:

-Det føles veldig godt å fokusere på mine egne ting. Det er en balanse med artisteri og låtskriving, men det å opptre gir meg så mye at det var på tide å gi meg selv en sjanse. Man lever jo så langt vi vet bare en gang.

Sist hun entret scenen i Badeparken i 2014, var det med Ask Embla, elektropopdoen, som hun startet opp sammen med islendingen Arnthor Birgisson i 2013.

-Jeg kommer til å gjøre en miks av alt jeg har gjort så langt! både AskEmbla og Ina-låter. Det kommer definitivt ny musikk i vår, så hold ørene åpne. Jeg gleder meg til å høre hva folk synes! 

Wroldsen er allerede booket til flere festivaler i sommer, foreløpig er følgende festivaler booket: Sommerfesten på Giske, Treungenfestivalen og Fjordfesten og noen flere vil det bli. Men først skal 32-åringen ut på en liten mini-tour.

Jeg spiller i Trondheim 20. april, i Drammen 21. april og i Skien 22. april, forteller Wroldsen.

Åge kommer også 

Det er ikke bare Ina Wroldsen som gjør «comeback» på Fjordfesten i år.

-Nå som vi har 10-årsjubileum ønsker vi å invitere tilbake noen av de som har vært veldig bra igjennom de ni årene. Konserten med Åge Aleksandersen i 2014 er blant de beste vi har hatt i Badeparken, og han synes det er veldig hyggelig å komme tilbake til Sandefjord, forteller Hanne Børressen Johansen.

Av nyheter kan Børresen også fortelle at Lemaitre og Postgirobygget skal entrer scenen i Badeparken.

-Vi har prøvd mange ganger å få med Lemaitre, og i år passer det for dem. De drar nå på turné nå til Australia, så til USA og Europa og i år rekker de oss. Postgirobygget har vi aldri hatt før, og det er noe vi har ønsket oss, sier Børresen Johansen.

hilde@byavisa.sandefjord.no