Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Ida med gullstemmen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

LIVSSTIL: Ida Stein (23) jobber med musikk hver dag. Hun stortrives både som låtskriver og sanger.

Ida med gullstemmen

Hun er følsom, kreativ, pliktoppfyllende, snill og grei, og hun jobber med musikk døgnet rundt. Ida Stein (23) er sangeren og låtskriveren som håper at hun skal kunne leve av musikken en dag.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

05.07.2016 kl. 14:28

Hun ga nylig ut singelen "Hometown", og låten skal hun blant annet framføre på Draaben Bar 8. juli og på Fjordfesten i august. Hun ser fram til å spille låten for publikum i Sandefjord. Hun har skrevet den nye låten i samarbeid med tyske Martin Fligenschmidt. Martin er med på konserten på Draaben Bar, mens på Fjordfesten stiller hun med band. Hennes opptreden på Fjordfjorden er på omkring 20 minutter.

Sunget hele livet

23-åringen hadde knapt kommet til verden før hun sang sine første strofer. Fra hun var syv til 11 år sang hun i Sandefjord Jentekor, før hun begynte med private sangtimer. I ungdomstiden skrev hun dikt, leste bøker og begynte å skrive låter. Musikken har stort sett styrt livet til den blide sangeren og låtskriveren.

-Jeg har utgitt to EPer og seks singler inkludert den siste ”Hometown”, og jeg håper å kunne gi ut debutalbum om ikke så lenge. Jeg jobber med musikk hver dag, og jeg har spilt inn mange låter som jeg har på demotape hjemme, sier Ida.

23-åringen jobber hardt og målbevisst hver dag. Hun har alltid blokk og blyant innen rekkevidde, og hun noterer flittig ned sine kreative tanker og evner.

-Jeg husker jeg skrev en tekst ned på et kaffefilter på jobben, sier hun med et smil.

Behov for å uttrykke seg

Hun bruker musikken til å utrykke sine behov, idéer og tanker. En låt kan hun bruke noen timer eller en dag på, mens andre låter er mer tidkrevende. Hennes låt ”Are We Changing” som kom ut i 2015, og som hun har spilt på hver opptreden etter utgivelsen ble laget på en dag. Dette er en fengende låt innen elektropop, og man kan høre sangen og tidligere utgivelse av Ida på Spotify og Youtube. Videoen til ”Are We Changing” er spilt inn i naturskjønne omgivelser i Sogn- og Fjordane.

Ida Stein vil i sommer i tillegg til opptredenen på Draaben Bar og Fjordfesten konsentrere seg om å lage musikk. Dette er sommerens høyeste prioritert for den talentfulle sangeren og låtskriveren som håper drømmen går i oppfyllelse en dag – nemlig å leve av musikken. Hun har fått god støtte av familien og venner hele tiden. Det betyr mye for henne.

espen@byavisa.sandefjord.no