Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
11 timers konsert
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

LUKSUSPROBLEM: Festivalsjef for Fjordblues 2016, Petter Ohrem, kan ønske publikum velkommen til 11 timers konsert med 16 artister. Det kunne være 32 artister, men festivalsjefen måtte sette en grense.

11 timers konsert

Fjordblues 2016 byr på et tettpakket program med mange av byens fremste musikere. I nordre skur på Gokstad Kystlag går det slag i slag med god og variert musikk lørdag.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

12.08.2016 kl. 08:00

Festivalsjef Petter Ohrem er meget godt fornøyd med programmet i årets Fjordblues, den 13. i rekken. Han har lagt vekt på kvalitet og stor variasjon av ulike stilarter. På programmet står jazz, visemusikk, blues, pop, rock og afrikanske rytmer. Artistene har stått i kø for å spille i den populære festivalen. Festivalsjefen hadde 32 interesserte artister på blokka, men måtte si stopp ved 16. Da var kapasiteten sprengt. De fleste artistene spiller i 35 minutter, mens noen få spiller i 25 minutter. Det blir ingen pauser, kun fem til ti minutter mellom hver sceneskifte.

Spiller gratis

Alle som entrer scenen får ikke en krone i honorar, men de får en opplevelse sammen med andre musikere og publikum de sent vil glemme. Inntektene fra Fjordblues 2016 går til drift av en musikkskole i Esteli i Nicaragua. Fjordblues gir et årlig beløp på 100.000 kroner til skoledriften.

-Alle musikerne er positive til å spille på festivalen. De legger mange timers øvinger før festivalen, sier Petter Ohrem, og legger til at festivalen er dugnadsbasert.

40 frivillige vakter fra Gokstad Kystlag stiller opp, og 20 frivillig fra Fjordblues har ansvaret for billettsalg, scenearbeid og de sørger for mat og drikke til musikerne. Lyden er i de beste hender av Lars Petter Kristiansen, som også skal spille på festivalen.

Hyggelig atmosfære

Fjordblues er blitt stadig mer og mer populær. 800 mennesker fant veien til Gokstad Kystlag i fjor, og festivalsjefen håper og tror at det blir like mange i år, gjerne enda flere.

-Fjordblues er en stor festivalopplevelse for mange publikummere. Det kommer mange mennesker som ikke har sett hverandre på 20-30 år. Det er alltid hyggelig atmosfære på fjordbluesen. Den sosiale biten er viktig, sier festivalsjefen.

Det blir anledning til å kjøpe seg en matbit på festivalen. Hovedretten som er blitt en gjenganger er ”Fiskesuppe a la Gunnar”, kokkens spesialitet.

Telt og seil

Publikum bør ikke tenke på været. Petter Ohrem opplyser det skal settes opp en 50 kvadratmeter stort telt og et seil mellom nordre og søndre skur. Det selges billetter kun i døra.

espen@byavisa.sandefjord.no

Faktaboks:

15.00: Røshnes Jazzband.

15.30: Ulf Johansen.

16.00: Rune Flodstrøm.

16.55: Rolfs Royce.

17.25: Ebenezer and the Liberators.

18.05: Fiin Aargang.

18.50: Backyard Bluesband.

19.30: Katarina and the Whales.

20.10: Honky Tonk Gentlemen.

20.50: Loud`n Proud.

21.35: Øygruppa.

22.15: Head over Heels.

22.55: Suicidal Ninja Monkeys.

23.35: Philips Pirater.

00.15: Take Cover.

00.55: Cruisin´Cale.