Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Ser flere ferjemuligheter
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Dette bildet er tatt like før Thorøya, som nå kommer fram som et alternativt havneanløp for ferjedrift. Arkivfoto: Marianne Henriksen

Ser flere ferjemuligheter

Color Line tilbyr å flytte Strømstad-ferja til Larvik for ikke å hindre sentrumsutviklingen. Samtidig kommer alternative havner klarere fram i dagen.

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

17.04.2013 kl. 12:30

Color Line har avtale om ferjeanløp i Sandefjord havn med Sandefjord kommune fram til 2016, med rett til fornyelse. For å åpne for større muligheter i byutviklingen har selskapet presentert flere muligheter.

Disse mulighetene innebærer at Color Line styrker den maritime næringen i Sandefjord, samtidig som Strømstad-ferjene flyttes til Larvik havn. 

LES OGSÅ: Sikres bukten i begge endene?

I sin lederkommentar denne uka peker Vestfold Blad på at det finnes andre gode muligheter i Sandefjord, som kan få belastningen vekk fra setnrumskjernen. Vestfold Blad er i lederkommentaren positive til en flytting av ferjeanløpet, men ikke dersom det innebærer at en konkurrent stenges ute. For konkurranse er sunt, fremmes det i lederkommentaren.

Flere havner i byen

I Sandefjords Blad onsdag kommer et alternativ på banen, som viser at mulighetene finnes i Sandefjord.

– Det er fullt mulig å legge til rette for ferjedrift på Thorøya, sier Einar Sissener til lokalavisen.

Han er daglig leder i AS Thor Dahl, som eier kaien på Thorøya. Her er det ifølge ham mer plass enn i indre havn, og ikke krevende å gjøre om til et anløpssted for ferjene.

– Kaia er nesten 300 meter lang, det er sjødybder fra 10 til 17 meter og det er ledig 8.000 kvadratmeter til biloppstillingsplass, sier han.

Eiendomsselskapet har mottatt en rekke henvendelser fra både personer og rederier som vurderer Thorøya som ferjeleie, dersom de får et politisk ja.

Positiv utvalgsleder

Leder av plan- og byngingsutvalget i Sandefjord kommune, Tor Steinar Mathiassen(H) sier til Sandfjords Blad at han er positiv til ferjeplanene. 

Han har ikke rukket å sette seg grundig inn i Thor Dahls utspill, men ser ikke noen grunn til at det ikke skal la seg realisere.

Mathiassen mener en avklaring om ferjehavn bør skje raskt, og sier temaet blir sentralt i arbeidet med kommuneplanen.

LES OGSÅ: Tenker høyt om ferjeflytting