Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Marits beste Formel 1 sesong
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Totalt endte Marit som nummer åtte i verden i Formel 1, som er hennes beste totalplassering siden første F1 sesong i 2007. 

Marits beste Formel 1 sesong

Sesongavslutningen av årets VM sesong i Formel 1 i Sharjah ble ikke helt som Marit Strømøy hadde tenkt seg. 

Pressemelding - 17.12.2013 kl. 16:00

Sandefjordsjenta måtte bryte etter 25 runder med cockpiten full av røyk. Servostyringen var iferd med å brenne opp og kabler hadde smeltet. - Jeg kjente det begynte og luktet brent. Da røyken sivet inn i cockpiten valgte jeg å bryte, sier Marit. 

Etter å ha ødelagt en motor på trening måtte Marit starte i siste startspor, men kjørte seg raskt oppover i feltet. På den 25 runden hadde hun klatret 10 plasser og var på gang mot en ny plassering i toppen. Under de vanskelige kjøreforholdene viste hun styrke, men nok en gang kom utstyret til kort. 

– Vi hadde ikke motorstyrke til en pallplass i dag, men Marit viser igjen at hun kan fighte mot de beste. I denne sesongen har hun vist en enorm viljestyrke og evne til å kjøre seg oppover, sier sjefsmekaniker Fabio Comparato. 

Beste sesong

Årets VM serie ble Marits beste i Formel 1. Etter en forsiktig start kom verdens eneste kvinnelige F1 fører igjen inn i rampelyset da hun knocket ut verdenseneren Shaun Torrente fra Team Qatar i Matchrace i Kiev. Derfra ble det brutt løp i Kina før det hele snudde i Qatar og Abu Dhabi i november.

I Qatar startet hun sist etter motorhavari, men kjørte seg opp til en femteplass. Høydepunktet kom uken etter da hun tok en 4.plass som er karrierebeste.

Totalt endte Marit som nummer 8 i verden i Formel 1 som er hennes beste totalplassering siden første F1 sesong i 2007. 

Sesongen 2014

Sesongen 2014 er rett rundt hjørnet med testing allerede i januar og første løp i mars. Marit Strømøy og hennes Team Nautica må forsøke å bryte trenden med motorhavarier og knekte propeller. Satsningen er tøff og ambisjonene høye når hun går inn i sin 25. Sesong som racerbåtfører. Som privat team forsøker de å holde følge med de aller beste teamene og førerne i verden. De store teamene som Team Qatar, Team Abu Dhabi og Team China er vanskelige å slå, men ikke umulig. 

– Vi konkurrerer med mindre midler og må ta flere sjanser med utstyret. Kjører vi på sikre oppsett kommer jeg i mål, men da er det umulig å henge med i toppen. Vi må nå jobbe med å få de raske motorene til å holde hele løpet igjennom, sier Marit.

Team Nautica har nå en knapp måned på seg før første testing i Abu Dhabi. Nå venter knallhard sponsorjobbing, trening og finpussing av utstyr.

– Ingenting er umulig. Vi skal kjempe om medaljer i 2014 og jeg er mer tent enn noen gang, avslutter Marit Strømøy.