Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Tre lærlinger til redningsskøytene
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

F.v. Oddmund Nystad fra Maritimt kompetansesenter, Kjerstin Bøyesen fra Redningsselskapet, lærlingene Preben Kåsamoen Aasrum, Mathias Olsen, Nicolai Wergeland og generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Foto: Tanja Krangnes

Tre lærlinger til redningsskøytene

Når tre 18-åringer fra Vestfold mønstrer på RS «Stormbull» og RS «Ulabrand» i september, blir de Redningsselskapets første lærlinger.

26.09.2013 kl. 15:02

– Vi er veldig glad for å ha fått til en lærlingeavtale med Maritimt kompetansesenter. Det er utrolig viktig å ta samfunnsansvar og bidra med lærlingeplasser. Samtidig tror vi ordningen også kan bidra til nyrekruttering til redningsskøytene, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding fra Redningsselskapet. Han håper at det på sikt kan tas inn flere lærlinger.

– Misunnelige

– Disse plassene er gull verdt. I øyeblikket står 200 stykker på vent for å få lærlingeplass, og jeg tror nok mange er misunnelige på disse tre, sier Oddmund Nystad fra Maritimt kompetansesenter, som er bindeleddet mellom rederiene og de maritime skolene i rekrutterings- og utdanningsspørsmål.

– Helt sykt!

– Jeg så tv-serien om redningsskøytene i fjor. At jeg nå skal være med og oppleve det selv er helt sykt! sier Nicolai Wergeland, som skal være lærling på RS «Stormbull» i Svolvær sammen med Mathias Olsen - på hvert sitt fireukers skift.

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å være på en redningsskøyte, sier Aasrun, som skal være på RS "Ulabrand" i Sørvær.