Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
– Slusing er lettere enn jeg trodde
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 3.

– Slusing er lettere enn jeg trodde

Mange møtte opp og fikk testet sine ferdigheter i slusene da foreningen Sveriges og Norges kanaler arrangerte «Slusens dag 2013» siste helg i mai. 

18.06.2013 kl. 08:00

Søndag formiddag holdt seks kanaler i Sverige og Norge slusekurs både for nybegynnere og mer erfarne båtfolk.

Hensikten med «Slusens dag» var å demonstrere at slusing er trygt, noe de fremmøtte fikk erfare uavhengig av hvilken sluseerfaring de satt på fra før. 

Mestring

­– Jeg kom fordi jeg er båteier uten erfaring med sluser, noe jeg ville gjøre noe med. Slusingen var lettere enn jeg trodde, dette er noe du mestrer fint når du har gjort det et par-tre ganger. Nå gleder jeg meg til å teste ut vannveiene i egen båt i sommer, sier Thor Henry Nilsen, som var en av mange som fikk innføring i bruk av slusene.

«Slusens dag» kom på plakaten etter at en undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av foreningen Sveriges og Norges kanaler viste at hele 14 prosent av båtfolk mente slusing var vanskelig. Nå håper talsperson for foreningen og daglig leder i Haldenvassdragets Kanalselskap, Steinar Fundingsrud, at de har hjulpet alle de fremmøtte som måtte være usikre i slusene.