Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Opptur og nedtur for Virik Nilsen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 4. – Vi var utrolig glade for pallplassen. Det bevisste bare at vi har brukt test dagene riktig, og at vi er på rett spor. Det ga samtidig et etterlengtet pust av positivitet innad i teamet, sier Virik Nilsen.

Opptur og nedtur for Virik Nilsen

Årets XCAT offshore sesong er allerede i gang for Sandefjordingen Pål Virik Nilsen. I helgen kjørte han i Dubai. Et race som ga både oppturer og nedturer, ifølge en pressemelding.

, Pressemelding

26.01.2014 kl. 13:22

Virik Nilsen og hans Australske makker Tom Barry-Cotter var nede i Dubai en uke i forveien for å teste utstyret og for å være best mulig forbredt før sesongen.

Det ga positivt utslag og de hevdet seg i toppen med en gang det offisielle programmet startet i Dubai, melder teamet til Virik Nilsen i en pressemelding søndag.

Pallplass

Fredag var det match race der to og to team møtes på banen der vinneren går videre til neste heat og det hele avsluttes med en spennende finale. 

Der fikk Pål og Tom visst seg godt frem. Det endte med en fin pallplass og en knallstart på årets sesong.

– Vi var utrolig glade for pallplassen. Det bevisste bare at vi har brukt test dagene riktig og at vi er på rett spor, sier Virik Nilsen. 

Han legger til at det samtidig ga et etterlengtet pust av positivitet innad i teamet.

Les også: – Vi mister'n, vi mister'n!

Ødelagt motor

Under hovedracet lørdag ble det en litt annen utvikling. Dubai Duty Free båten, som Virik Nilsen kjører, kom godt ut i starten fra sjette beste startspor. 

De lå lenge på en fjerdeplass, helt til motoren plutselig stoppet i en sving.

Da smatt hele seks konkurrenter forbi, før Virik Nilsen fikk start på den ene motoren igjen. 

Etter noen flere runder stoppet båten helt, og teamet lå på en femtende plass før de fikk konstatert at motoren var totalt ødelagt - og racet var spolert. 

Det skjedde etter ni runder kjørt av atten.

– Utrolig surt

– Klart det er utrolig surt etter den gode starten vi hadde på denne race uken, sier Virik Nilsen.

– Vi hadde ingen alarmer på instrumentene så vi trodde det ikke var alvorlig da den ene motoren stoppet på runde syv. Det er en slik feil som kans skje når som helst, så det er ikke så mye annet å gjøre en å 

tenke positivt og se fremover samt at vi aldri gir oss, sier Virik Nilsen.

Neste VM runde i XCAT serien går i Fujairah i Emiratene 12-15 februar.