Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Og navnet ble: RS «Kystvekteren»
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Unn Dehlen, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen var gudmor under dåpssermonien i Tønsberg. Den nye redningsskøyta fikk navnet RS "Kystvekteren". Foto: Redningsselskapet

Og navnet ble: RS «Kystvekteren»

Gjensidigestiftelsen donerer 2,7 millioner til en ny redningsskøyte som ble døpt i Tønsberg. Den nye skøyta skal i første omgang brukes til opplæring av flere frivillige i Redningsselskapets sjøredningskorps. 

Pressemelding - 06.07.2013 kl. 14:40

– For hver gang vi kan trene én ny frivillig, bidrar vi til å trygge sjøen for mange, sier generalsekretær Rikke Lind.

I Redningsselskapets nye strategi er kompetanseheving viktig. Kompetanseheving av fast ansatte så vel som frivillige. Den nye redningsskøyta vil fungere som reservefartøy for etablerte sjøredningskorps og som oppstartsfartøy for nye. I tillegg vil redningsskøyta benyttes i Redningsselskapets forebyggende arbeid overfor barn og unge og vil bli benyttet på sjøredningsskolen i Stavern.

Trofast støttespiller 

– Gjensidigestiftelsen har vært en langsiktig støttespiller over svært mange år. Med denne donasjonen har de støttet hele fire nye redningsskøyter, noe vi i Redningsselskapet er svært ydmyk og takknemlig for sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

(Saken fortsetter under bildet)

Stiftelsen støtter med 2,7 millioner, som var en av de største summene i gavetildelingen fra Gjensidigestiftelsen i 2012. Redningsskøytene som stiftelsen tidligere har donert penger til er:

• RS «Uni Helgeland» (Brønnøysund)

• RS «Vektern» (Alta)

• RS «Mjøsvekteren» (Mjøsa)

– Gir trygghet på sjøen

– I støtten til Kystvekteren ligger det en stor anerkjennelse for det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør i forhold til både forebygging og trygghet på sjøen. De har allerede nærmere 1000 frivillige, men har ambisjoner om å bli flere, og derfor håper vi at Kystvekteren blir et godt bidrag også i det arbeidet, sier Unn Dehlen, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, som var gudmor under dåpsseremonien i Tønsberg. 

– Ønsker flere bidrag

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet jubler over donasjonen.  

– Vi er takknemlig for at Gjensidigestiftelsen bidrar til at vi kan øke beredskapen vår med en redningsskøyte. Nå kan vi fortsette å rekruttere og skolere flere frivillige mannskaper utover de 1000 som allerede ofrer fritiden sin for å gjøre det trygt å ferdes på sjøen, sier generalsekretær Rikke Lind. Hun legger samtidig til at det også er mulighet for andre å bidra til den nye skøyta, siden det fremdeles mangler et betydelig beløp før den er fullfinansiert

Om redningsskøyta

Skøyta er bygget i Finland og blir søsterfartøy til RS «Mjøsvekteren» som ble døpt i fjor.

 Lengde over alt: 11,4 meter / 37 fot

 Bredde: 3,7 meter 

 Byggemateriale: Kombinert glassfiber- og karbonsandwich

 Fart: ca 32 knop 

 Motor og fremdrift: 1 stk Sabb Iveco dieselmotor på 500 hestekrefter

 Fremdriftssystem: 1 stk Hamilton vannjet

Mer fra Båt

Kan du fortøye for storm?
Inngikk samarbeid for å heve kompetansenivået
Opptur og nedtur for Virik Nilsen
Marits beste Formel 1 sesong
Unge vil brenne båten sin – fire prosent ville dumpet den.
Tre lærlinger til redningsskøytene
– Jeg blir aldri ferdig med å seile
Næringslivet er tente på ideen
Sjekk årets båtnyheter
Båtmarkedet tar helt av