Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
– Motarbeider Taxibåten og Flybåten
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Interesseforeningen Ytre Oslofjord ber politikerne om å finne en varig og forutsigbar ordning på transporten til øyene i Ytre Oslofjord snarest. Foto:

– Motarbeider Taxibåten og Flybåten

– Den offentlige båttransporten er selve blodomløpet i organismen vår, skriver interesseforeningen Ytre Oslofjord, og legger til at både Flybåten og Taxibåten sliter i administrativ motvind.

01.06.2013 kl. 12:00

Striden mellom Tønsberg kommune og Arne Osmundsvaags Flybåten er velkjent. Det er ikke like kjent at også Jon Åge Floms Taxibåten sliter, men det er med fylkeskommunen.

– Jon Åge får ikke noen ordentlig tilgang til kaia på Østre Bolæren, opplyser Thorvald M. Haraldsen. Han er en av de mange ildsjelene i Ytre Oslofjord-miljøet og kan ikke få understreket nok hvor viktig det er med en skikkelig båttransport , siden langtfra alle har båt selv.

– Uholdbart

Haraldsen forteller at det tidligere ble holdt av plass til taxibåten ved kaia, men at denne nå leies ut. Dermed må folk som vil til øya, klatre fra båt til båt før de kan komme seg på land.

– Uholdbart, mener han, med tanke på dem som ikke er så gode til beins.

Han mener derfor at det bør holdes av en plass, som tidligere, til Taxibåten og eventuelle andre som frakter passasjerer.

Krav til politikerne

I pressemeldingen som paraplyorganisasjonen Ytre Oslofjord har sendt på vegne av 26 organisasjoner der ute, understrekes det at de er klar over at det politiske flertallet i fylkeskommunen og kommunene er klar over viktigheten av en skikkelig offentlig transportløsning.

De krever derfor at de samme politikerne snarest finner en varig og forutsigbar ordning på transporten ut til øyene i Ytre Oslofjord.

Dette er de 26 organisasjonene:  

Stiftelsen Fulehuk Fyr, Seilskuterederiet Berntine, Tønsberg Taxibåt AS, Jensesund ANS , Flybåten AS, All Onboard, Mellem-Bolærens Venner,  Skjærgårdkvinnene, BarnehagebåtenNeptun, Tønsberg Forsvarsforening, Redningsselskapet, Trubaduren Joppa, Stiftelsen Havnøy, Fyr til fyr, Sauebeiting på øyene, Viken skog, Loggen Kystlag, Tønsberg havnevesen, Tønsberg Jeger og Fisk,Oslofjordens Friluftsråd, Småviken AS, Stiftelsen Nytt Osebergskip, Leirskolen på Østre Bolærne, Tønsberg Turistkontor, StiftelsenKysten 1  og Statens naturoppsyn.