Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Inviterer til “Damenes Aften” – med gutta på slep
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Marit Strømøy vil fortelle og inspirere damene sammen med Team Drømmen. Pressefoto.

Inviterer til “Damenes Aften” – med gutta på slep

Fredag inviteres kvinner i alle aldre til Damenes Aften på Sjøen for Alle. Her lokkes det med både inspirerende foredrag, moteshow og et snev kjendisfaktor.  

Marianne Henriksen
, Marianne Henriksen

13.03.2013 kl. 13:00

Onsdag 13.mars åpner årets store begivenhet for dem med maritim interesse. 

Utstillingen er i år på Telenor Arena på Fornebu som betyr vesentlig kortere transport for båtglade vestfoldinger som nå slipper å kjøre til Lillestrøm og Norges varemesse. 

Vil lokke damene

Nytt av året er det også at damene skal lokkes med sterkere midler til båtmesse. Marit Strømøy legger ikke skjul på at “Sjøen for Alle” har latt seg inspirere av bilbransjens arrangementer tilpasset damene, og at det kan bli en like stor suksess på Telenor Arena når det er båten som står i fokus. 

– Alle damer, unge som gamle, vil få gratis inngang fra 16.00, forteller hun, som selv vil stå i fokus denne kvelden. 

Det er det ikke noe å si på, som verdens eneste kvinnelige Formel 1-fører og artist vil Marit Strømøy levere damene som kommer både av erfaringer, inspirasjon, og kanskje en god dose av sitt musikalsk talent. 

Jente-team vil inspirere

– Team Drømmen vil fortelle om deres erfaring og utfordringer som kvinner i mannsdominerte miljøer, forteller Strømøy videre. 

Team Drømmen har etablert det første norske jentelaget i ORCi-klassen. 

Catwalk ved sjøen

– Vi viser også  frem årets vår- og sommermoter på catwalken mellom båtene, akkopagnert av en DJ. Moteshowet vil bli avsluttet med utlodning av noen produkter. Du skal heller ikke se bort ifra at en eller annen kjendis dukker opp. Etter programmet på messen, går turen videre til Bar i Bygdøy Allé der festen fortsetter til hyggelige priser, forteller Strømøy. 

Et tilbakeblikk på Sjøen for alle

I august 1956 åpnet den første Sjøen for alle messen på Kongen i Frognerkilen. 

Siden den gang har den forflyttet seg via Njårdhallen til Sjølyst og Lillestrøm før den i år klapper til kai på Telenor Arena på Fornebu i Bærum.  Sjøen for alle vil tradisjon tro markerer starten på båtsesongen for båtfrelste nordmenn.

Størst båt-tetthet

Interessen for båtlivet er unik i Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

13. til 17. mars kan du få en forsmak av sommer og sjøliv ved Telenor Arena.

En undersøkelse gjennomført av InFact for båtbransjeorganisasjonen Norboat viser at 48 prosent av nordmenn brukte fritidsbåt i fjor, noe som trolig er det høyeste tallet i verden. Med 845.000 båter har Norge en av de største båttetthetene i verden.  

Premierer og nyheter

Utstillingen består i år av 140 utstillere og omlag 170 utstilte båter. Det blir ikke bare utstilling på ”matta”, men også i tribunene. Her bygges det en balustrade rundt matta. På balustraden blir det stands, men fra den kan man også se resten av messen i ”fugleperspektiv”.

I år som tidligere år vil det være en rekke premierevisninger på messen. 

Askeladden kommer med hele tre nyheter, hvorav to verdenspremierer. 

Videre har Ibiza to nyheter som heller aldri er vist før. Det er totalt 31 båtnyheter på messen. I tillegg er det mye nytt innen utstyr og bekledning, merket Regatta viser for eksempel en helt ny seilkolleksjon. 

Foruten Marit Strømøy, kan du støte på en annen kjent person ved messen. Det opplyses nemlig at Larviks Jarle Andhøy vil være til stede under deler av messen .

For første gang vil det også være messeverter til stede som vil bistå de besøkende med å finne frem blant standene, båter og utstyr. 

Dette er Team Drømmen:

”Vi er energiske tøffe jenter med drivkraft til å gi alt!

Vi er dagens seiljenter og morgendagens forbilder!

Team Drømmen har etablert det første norske jentelaget i ORCi-klassen. Jentelaget vil konkurrere på samme premisser som guttene, og som lag ønsker vi å vise hva jenter kan få til innen storbåtseiling. Om bord har vi bred erfaring fra internasjonale mesterskap, OL-klasser og NORsteam.

Vår glede og interesse for seilsporten gjør oss engasjert i å rekruttere enda flere jenter til seilermiljøet . Våre målsettinger er å heve nivået på storbåt-seiling for jenter.

Våre holdninger er:

- Engasjement

- Profesjonalitet

- Stolthet og ydmykhet

- Samhold og glede

Vi skal satse i 3 år. I løpet av disse tre årene skal vi jobbe med lagbygging, og med å gi en bred erfaringsbase for team-medlemmene. Sesongen 2012 satser vi mot X-41 VM i Helsinki i august, og gode resultater i ORCi cupene.

Laget har forpliktet seg for Norges Seilforbund til å gi motivasjon, og å være forbilder for jenter som ønsker å seile storbåt.

Damenes aften:

• 15. mars, 16.00-20.00: Gratis inngang for alle damer

• 17.00: Foredrag fra Team Drømmen og Marit Strømøy 

• 18.00: Moteshow og lotteri

• 20:00: Gratis busser til Bar i Bygdøy Allé.

Mer fra Båt

Kan du fortøye for storm?
Inngikk samarbeid for å heve kompetansenivået
Opptur og nedtur for Virik Nilsen
Marits beste Formel 1 sesong
Unge vil brenne båten sin – fire prosent ville dumpet den.
Tre lærlinger til redningsskøytene
– Jeg blir aldri ferdig med å seile
Næringslivet er tente på ideen
Sjekk årets båtnyheter
Båtmarkedet tar helt av