Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Full fart over Skagerrak fra torsdag
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Fjord Line Express: HSC Fjord Cat gjør overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals på to timer og femten minutter. Fjord Line planlegger ny linje mellom Sandefjord og Strømstad med seilingsstart i 2014. Foto: Fjord Line.  

Full fart over Skagerrak fra torsdag

Torsdag starter Fjord Line årets seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. – Vi tilbyr de reisende den raskeste transportløsningen sjøveien mellom Norge og Danmark, sier kommersiell sjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt. På fredag blir den hurtiggående katamaranen full av dansker som vil oppleve feiringen av den norske nasjonaldagen i Kristiansand.

15.05.2013 kl. 12:07

Fjord Line har store forventninger til årets sesong med seilinger over Skagerrak som starter to uker tidligere enn i fjor. Det gir blant annet mange dansker mulighet til en snartur over Skagerrak for å se 17. mai-toget i Kristiansand, skriver Fjord Line i en pressemelding. 

Godt forhåndssalg

– Forhåndssalget av billetter på Fjord Line Express er høyere enn på samme tid i fjor og seilingene begynner å fylles opp, spesielt i helgene. Men det er fremdeles mulig å få tak i rimelige billetter. Med marsjfart på 38 knop gjør vi overfarten på bare to timer og femten minutter. Dette er en time raskere enn vår nærmeste konkurrent, understreker Woxholt.
 
Før den hektiske sommersesongen starter er HSC Fjord Cat blant annet blitt malt innvendig og fått nye tepper og belegg på dekkene, samt nye toaletter.

Skipet kan ta 676 passasjerer og inntil 180 biler og fire busser. Underveis kan de reisende kjøpe mat og drikke i skipets kafé og handle i tax free-utsalget.

1.350.000 passasjerer

Frem til torsdag 20. juni gjør HSC Fjord Cat to rundturer daglig. Fra fredag 21. juni til og med søndag 18. august er det tre seilinger tur-retur hver dag.  De siste 14 dagene, frem til og med søndag 1. september, trappes programmet ned til to rundturer.

Siden skipet første gang seilte på linjen i 2006 har ca. 1 350 000 reisende vært med over Skagerrak. I fjor var det flere passasjerer fra EU enn nordmenn som seilte med Fjord Line Express.
– Som i fjor tilbyr vi også pakketurer der overfarten med Fjord Line Express kombineres med overnatting i nærheten av et badeland eller en av storbyene i Danmark, forteller Woxholt.   
 
Fjord Lines skip er bygget i Australia og ble sjøsatt i 1998. Samme året skrev skipet historie ved å sette verdensrekord for hurtigste seilas mellom USA og Storbritannia. Den turen gikk unna på to døgn, 17 timer og 59 minutter, og rekorden står fortsatt.
 
                            

Fakta om Fjord Line

• Fjord Line ble startet i 1993 og har 245 ansatte, hvorav 85 i landorganisasjonene i Bergen, Stavanger, Egersund, Kristiansand og Hirtshals, og 160 sjøansatte på helårsbasis. Bemanningen økes i sommerhalvåret med om lag 80 ansatte. Tallet på sjøansatte kommer i 2014 til å øke til ca 510 personer i høysesongen.

• Rederiet driver passasjerfergen MS “Bergensfjord”, som seiler mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og HSC “Fjord Cat” i sommerhalvåret på ekspresslinjen mellom Kristiansand og Hirtshals. I tillegg til passasjertrafikk har Fjord Line god kapasitet på frakt av alle typer nyttekjøretøy og gods, som håndteres av Fjord Lines cargoavdelinger i Norge og Danmark. Rederiet har to moderne cruiseferger under bygging ved Bergen Group Fosen, og vil når begge disse er satt i drift kunne tilby daglige avganger året rundt på linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og Hirtshals – Langesund. Fjord Line planlegger også ny linje mellom Sandefjord og Strømstad med seilingsstart i 2014.
• Ingvald Fardal har vært Fjord Lines administrerende direktør siden 2007.

Mer fra Båt

Kan du fortøye for storm?
Inngikk samarbeid for å heve kompetansenivået
Opptur og nedtur for Virik Nilsen
Marits beste Formel 1 sesong
Unge vil brenne båten sin – fire prosent ville dumpet den.
Tre lærlinger til redningsskøytene
– Jeg blir aldri ferdig med å seile
Næringslivet er tente på ideen
Sjekk årets båtnyheter
Båtmarkedet tar helt av