Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
- Det er viktig at sannheten kommer fram
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

OMSTRIDT KAPTEIN: Jarle Andhøy ønsker å hedre sine skibskamerater med å vise hva de sto for,  i en dokumentar som skal vises på TVnorge . Foto: Vestfold Blad

- Det er viktig at sannheten kommer fram

I vinter mistet larviksmannen sine tre kamerater i Antarktis, nå ønsker den omstridte Berserk kapteinen å dokumentere den siste reisen. Det ble det bråk av denne uken.

Joyce Christine Øksenholt - 09.11.2011 kl. 13:07

I vinter mistet Jarle Andhøy sine tre kamerater Robert Skaanes (34) fra Trondheim, Tom Gisle Bellika (36) fra Oslo, og sørafrikaneren Leonard J. Banks (32) i Antarktis.

Nå ønsker den omstridte Berserk-kapteinen å dokumentere den siste reisen. Dokumentaren skal baseres på filmmateriale fra ekspedisjonen fra august 2009 til 22. februar 2011. Andhøy ønsker å fortelle historien til dem som er savnet, og hvilke verdier de og besetningen på Berserk står og sto for.

LES OGSÅ: Jarle Andhøy i god behold

LES OGSÅ: "En litt gal, men kunnskapsrik historieformidler"

Vil ha sannheten fram

Dokumentaren skal baseres på filmmateriale fra ekspedisjonen fra august 2009 til 22. februar 2011.

Andhøy har i lengere periode og med flere serier samarbeidet med NRK. Nå har han innledet samarbeid med TV Norge som skal vise «Berserk»s siste seilas, basert på filmmateriale fra ekspedisjonen fra Nordvestpassasjen til Antarktis. TV-serien skal dekke hele ekspedisjonen fra Nordvestpassasjen, og kun siste episode handler om forliset.

Tirsdag skrev VG at Signhild Elvedal Nerhus, som mistet sin sønn Tom Gisle Bellika i Sørishavet, vurderer søksmål for å få stoppet serien.

- For meg er det viktig at sannheten kommer fram, sier Jarle Andhøy til Vestfold Blad.
 
 - Jeg vil fortelle historien til de som er savnet, og hvilke verdier de og besetningen på Berserk står og sto for sier Andhøy.

Kun en redningsflåte og noen gjenstander som er bekreftet å ha tilhørt Berserk ble funnet under søket, som formelt ble avsluttet 1. mars i år.

LES OGSÅ: Seiler sin egen sjø!

LES OGSÅ: En mann på kanten