Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Borgertog for hele kommunen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

INVITASJON: Lag og foreninger i Andebu og Stokke har fått invitasjon fra 17. mai-komiteen om å bli med i borgertoget som starter en time senere enn vanlig. Fra venstre: Rådgiver i kulturetaten Beathe Apall-Olsen, leder Audun Tjomsland, sekretær Tine Østby og nestleder Anne Bente Løvdal Nygaard.

Borgertog for hele kommunen

Borgertoget i Sandefjord har lange og gode tradisjoner. I år kan borgertoget bli det lengste noensinne, for nå inviteres lag og foreninger i Stokke og Andebu til å være med.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

23.02.2017 kl. 15:00

Stokke og Andebu har ikke borgertog, og i forbindelse med kommunesammenslåingen ønsker 17. mai-komiteen at lag og foreninger i hele kommunen gis en mulighet til å vise seg fram, og at mangfoldet i den nye kommunen virkelig skal komme til syne. Lag og foreninger i Stokke og Andebu har allerede mottatt invitasjonen fra 17. mai-komiteen.

-Dette skal være helt frivillig, men vi håper flest mulig vil være med, sier Audun Tjomsland, leder av årets 17. mai-komité.

Klokka 17.00

Borgertoget starter som vanlig i Badeparken, men tidspunktet blir i år klokka 17.00, og ikke klokka 16.00 som tidligere. Det skyldes at lag og foreninger i Stokke og Andebu skal få tid til å komme seg til Badeparken. Det blir tradisjonsrik feiring i Stokke og Andebu på dagtid.

-Dette er en fin måte å vise seg fram på. For frivillige lag og foreninger som har ambisjoner om å nå ut til alle i hele kommunen, er borgertoget god markedsføring, sier Anne Bente Løvdal Nygaard (Frp), nestleder i 17. mai-komiteen.

-Det er viktig å holde tradisjoner ved like. Det gir god forutsigbarhet og skaper tilhørighet, sier Beathe Apall-Olsen, rådgiver i kulturetaten og tidligere virksomhetsleder i Andebu kommune.

Kjent med byen

Anne Bente Løvdal Nygaard og Audun Tjomsland synes det er moro å være med i 17. mai-komiteen. De to og resten av komiteen går en hektisk tid i møte.

-Vi har mye å ordne med fram til 17. mai, sier Løvdal Nygaard med et smil.

-Vi jobber med noe positivt og som folk liker, og dette er Sandefjords største kultur- og underholdningsarrangement, sier Tjomsland.

For å holde orden på politikerne, har kulturkonsulent Tine Østby jobben med å være komiteens sekretær. Hun trives med jobben og har ansvaret for å følge opp informasjon og påmeldinger fra lag og foreninger som skal være med i borgertoget.

-Vi skal ha mange møter framover og den 25. april skal vi ha et felles informasjonsmøte med lag og foreninger, sier hun.

Utvidet komité

17. mai-komiteen teller pr. dags dato sju medlemmer. På møtene fram mot 17. mai inviteres rådgiver Beathe Apall-Olsen og seksjonsleder Bjarne Sætre inn i møtene for å samarbeide om borgertoget og for å få informasjonen ut i de tidligere kommunene Andebu og Stokke.

espen@byavisa.sandefjord.no

FAKTA:

 

17. mai-komiteen 2017

Leder: Audun Tjomsland (H),

Nestleder: Anne Bente Løvdal Nygaard (Frp)

Medlemmer: Charlotte Jahren Øverbye (SV),

Ole A. Thorsen (V), Lozan Balisany, (Ap), Helge William Myrseth (MDG) og

Ida Cathrine Nilsen (Sp).

Sekretær: Tine Østby.