Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Meld deg på UKM
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

MELD PÅ: Kulturkonsulent Synnøve Viksand Johnson oppfordrer alle kreative ungdommer i alderen 12 til 20 år å melde seg på Ung Kultur Møtes (UKM).

Meld deg på UKM

12. mars arrangeres det lokale Ung Kultur Møtes (UKM) i Hjertens Kulturhus. Kulturkonsulent Synnøve Viksand Johnson vil se et stort antall kreative ungdommer både på og utenfor scenen.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

01.02.2017 kl. 12:15

Tidligere het arrangementet Ungdommens Kulturmønstring, men har skiftet navn til Ung Kultur Møtes (UKM). Jenter og gutter i alderen 12 til 20 år oppfordres til å melde seg på. Påmeldingen skjer på nettet (UKM.no) og påmeldingene kommer til kulturkonsulenten. Hun har bakgrunnen fra lignende arrangement i Andebu kommune siden 2009, så hun har god erfaring med UKM.

-På nettet ligger påmeldingsskjema og hvilke kategorier man kan melde seg på i. Påmeldingsfristen er 1. mars og alle som melder seg på får ble med. Lørdag 11. mars er det prøver i Hjertnes Kulturhus, mens selve arrangementet er dagen etter, sier Viksand Johnson.

Kreativitet

Kulturkonsulenten vet at det finnes mange kreative ungdommer, og hun håper mange melder seg på arrangementet.

-Jeg har en oppfordring til ungdom som skriver litteratur. En ungdom med en god penn som kan lese fra en roman eller dikt som de har skrevet selv. Jeg håper ungdommer som er interessert i Stand Up tar skrittet og melder seg på. Det har det vært litt av tidligere, sier hun.

Det blir utstilling av bilder av ungdom i foajéen og vist film som ungdom har laget. Dette for å skape en god ramme og atmosfære for alle som er til stede, både ungdommen selv og publikum.

-Jeg håper mange foreldre og lærere står på og oppmuntrer ungdom til å være med i UKM. Det kan være starten på en karriere videre, sier hun smilende.

To juryer

Under det lokale arrangementet er det to juryer som følger utøverne på scenen. En fagjury bestående av voksne fra forskjellige sjangre innen kulturen og en ungdomsjury som er på alder med de som deltar i UKM. Juryene jobber sammen, men fagjuryen har siste ord hvis det skulle oppsto ulikt syn på hvem som eventuelt får gå videre.

De som melder seg på deltar i kategoriene scenekunst, lyd/bilde og musikk.

Etter den lokale UKM venter UKM for fylket. Det skjer også i Hjertnes Kulturhus helgen 1. og 2. april. Samme opplegg som i første runde med prøver første dag og selve arrangementet dagen etter. En jury bestemmer hvem som får komme til finalen i Trondheim i begynnelsen i juni.

espen@byavisa.sandefjord.no